Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Grindvloer | Van Winkel

Siergrindvloer

Een Siergrindvloer is eigentijds

Een grindvloer of siergrindvloer is erg gebruiksvriendelijk. Het heeft de warme uitstraling van tapijt en de duurzaamheid van een ‘harde’ vloer zoals natuursteen. Beide voordelen die andere vloeren niet bieden. Een grindvloer voelt minder koud aan dan stenen vloeren en is ook op blote voeten prettig beloopbaar.

Ronde wanden, taps toelopende ruimtes of items die vast in de ruimte staan vormen geen probleem bij een grindvloer, omdat deze naadloos de vorm aanneemt.

Wel of geen seallaag

Doordat de grindvloer van zichzelf een open structuur heeft, raden we ten zeerste aan om de vloer te voorzien van een seallaag (transparante acrylaat filler), waardoor er geen vuil kan indringen en hij gemakkelijker te onderhouden is. De vloer behoudt wel zijn structuur die voelbaar blijft.

Bent u echter allergisch voor bijvoorbeeld huisstofmijt, dan kan juist de open structuur beter voor u zijn, omdat stofdeeltjes op onzichtbare wijze tussen de korrels komen te liggen. Hierdoor dwarrelt er veel minder stof in huis rond. Een grindvloer  kan gelegd worden in woonkamers, maar zeker ook in slaapkamers.

Kleur & Design

Er is een grote keuze aan kleuren en motieven. Deze vloer is zeer geschikt in woonruimtes, praktijken, kantoren en winkels. Grindvloeren zijn duurzaam en zorgen voor een prettige akoestiek.

Wilt u een siergrindvloer in een karakteristieke terrazzo look dan kan dit door middel van meander (banen).

Is uw stijl klassiek, modern of juist landelijk of romantisch? Een grindvloer kan overal. Kies de stijl die bij u past!

Oorsprong

Een grindvloer bestaat uit speciaal geselecteerde kwartskorrels en een transparant oplosmiddelvrij bindmiddel. De kwartskorrels komen rechtstreeks uit de natuur, hebben een zeer hoge hardheid en zijn van een eerste klas kwaliteit. Ze worden zorgvuldig gefilterd tot de gewenste korrelgrootte zodat een vrijwel egaal soort grind ontstaat (naturel grind). Na bewerking ontstaat een vloer met een boeiende structuur. De verfijnde glinstering voegt daar een extra accent aan toe.

Polyurethaan of PU Grindvloer is speciaal ontwikkeld voor de vloeren in lichte tinten en geeft bescherming tegen vergelen door UV-licht t.o.v. de traditioneel toegepaste epoxy gebonden systemen.

Eigenschappen

Grindvloer gang| Van Winkel vloeren

Marmer korrelvloer

De marmerkorrel vloer is een natuurproduct wat gehaald wordt uit de bekende marmer groeves en is leverbaar in bijna alle marmerkleuren.